Blog Image

Blogg

.

På denne siden vil du finne jevnlig oppdaterte nyheter om treningen min og om løpene mine, samt andre ting av interesse.

Tilbake til høydetrening

2012 Posted on 01 Jan, 2013 15:06:35

Godt nyttår folkens!

Jeg sitter for øyeblikket på Gardermoen, klar for å sette kursen mot Dullstroom, Sør-Afrika. Turen går via Frankfurt og ned til Johannesburg i natt. Jeg pleier stort sett å få sove når jeg flyr nattfly så jeg satser på at å være opplagt og klar for trening når jeg kommer frem. Planen var at jeg skulle fly ned sammen med Bjørnar Kristensen, men han var uheldig å falt på glatta sist uke og har måttet utsette reisen noen dager. Treningskompiser blir det likevel. Henrik Ingebrigtsen og Lars Erik Malde er allerede på plass i Dullstroom, mens Thomas Roth og Vetle Aasland kommer ned dagen etter meg. Jeg ser frem til å trene med så mange gode utøvere de neste tre ukene. Det blir også spennende å se hvordan kroppen reagerer på å komme i høy-høyde igjen. I fjor var jeg jo bare på 1400m.

Treningen i høst/vinter har så langt gått veldig fint. Jeg har gjort litt justeringer i ukesprogrammene mine. Jeg har gått ned fra tretten til tolv økter i uken i tillegg til at jeg har redusert lengden på de rolige langturene mine. Hvile er minst like viktig som treningen man legger ned og i og med at langturene mine stort sett fungerer som restitusjon mellom intervalløktene, har jeg tenkt som så at dersom jeg kan restituere på 2*10km en dag, så er det bortkastet energi å løpe 2*15km. Selv om jeg har en meget gunstig ordning i Haugesund Sparebank, så er det ikke til å komme bort fra at det kan bli lange dager med trening-jobb-trening før man omsider kommer hjem til middag på kvelden. Totalbelastningen har med andre ord fått mer fokus nå. Dette betyr imidlertid ikke at jeg har gått ned på mengden. Jeg kjører nå doble intervalløkter tre dager i uken og samler mye, gode kilometer her.

Foreløpig ser det ut til at disse grepene har fungert bra. Jeg føler meg mye skarpere på intervalløktene, samtidig som jeg får hentet meg bedre inn på de rolige dagene. Terskeløktene har vel aldri vært så bra så tidlig på vinteren som de er nå og jeg har hatt jevn og fin fremgang omtrent fra uke til uke.

De siste ukene har det blitt mye løping på mølle og i Deep Ocean Arena. Hallen som HIL har fått på plass er den eneste selveide friidrettshallen i hele Norge. Med personlige nøkkelkort og det faktum at det ikke blir bedrevet andre idretter i hallen, står hallen praktisk talt til vår disposisjon 24/7. Dette er noe jeg har benyttet meg mye av den siste tiden. I hallen vår har vi to oppvarmingsbaner utenfor ovalen med oppmålte 1000m-800m-600m som det er veldig fint å løpe terskel på. Som en variasjon til møllen. Jeg syns faktisk det er veldig gøy å løpe intervaller der inne fordi man har ”kontakt” med treningsvennene sine selv om vi løper i forskjellig fart.

Første helgen i februar arrangerer HIL innendørs-NM i Deep Ocean Arena. Med tre gode uker i Sør-Afrika satser jeg på å få like gode opplevelser på NM som jeg har hatt treningsmessig i hallen frem til nå.

PS: Alle som vil besøke den berømte Kebabexpressen etter løpene skal selvfølgelig få veibeskrivelser.

– Velde – 01.01.13Peiser på med to nye år!

2012 Posted on 04 Oct, 2012 13:13:09

Det ble dårlig med oppdateringer i sommer. Jeg var veldig høyt oppe etter den siste treningsleiren i Albufeira i påsken. Jeg løp veldig, veldig bra på øktene der nede. Faktisk var øktene så bra at de kunne måle seg med 2009-sesongen (om ikke enda bedre) og jeg hadde virkelig troen på at jeg var tilbake der jeg skulle være. Nedturen var derfor ekstra stor da jeg sesongdebuterte med å løpe på 3,53 i Manchester. Deretter løp jeg 1,50 på 800m og jeg trodde at nå var jeg på gang. Noen uker senere kom jeg meg ned på 3,45, men det ble med det og stort sett lå løpene mine rundt 3,47-48.

De siste fire ukene før NM tok jeg helt konkurransefri før jeg løp 800m på Norway Games og deretter 1500m på NM i Kristiansand. Ting løsnet på trening i denne perioden, men jeg mistet hodet underveis på 1500m i NM og stolte ikke nok på meg selv til at jeg ble med feltet. Slapp meg langt bakover før jeg, med 250m igjen, fant ut at jeg hadde alt for mye krefter igjen og satte inn en god siste 200m. Avanserte 3-4 plasser her og tok bra innpå de tre i front, men det hjelper lite når man er feig. Skjønte lite av hva jeg hadde holdt på med da jeg kom i mål. Burde helt klart tatt medalje. I stedet ble jeg nr. 5. NM ble slik sett en oppsummering på hele sesongen. En sesong hvor jeg bare ikke fikk det til. Uten at jeg egentlig har en god forklaring på det. For første gang siden 2009-sesongen hadde jeg en problemfri vinter hvor kroppen endelig responderte på treningen igjen og ting så ut til å gå veien. Likevel ville det seg ikke når jeg stilte på startstreken.

Det som i alle fall er klart, er at det må gjøres noen forandringer i treningsarbeidet før neste år. Jeg har nå hatt over fem uker med sesongpause og har i snitt bare hatt to korte økter ukentlig. Jeg har slappet av med ferie i New York og Playa del Carmen i Mexico og batteriene er fulladet igjen. Formen er heller begredelig, men jeg regner med å være i full trening i løpet av en måneds tid.

Jeg har fått ny toårs-kontrakt med Haugesund Sparebank som hjelper meg i min videre satsning. Dette er noe jeg setter stor pris på. Lysten og troen på å løpe fort igjen, fortere enn noen gang er der fremdeles. Nå er det to år siden jeg hadde kyssesyken. I år var vinteren jeg endelig fungerte på trening igjen. La oss håpe at neste år er året jeg klarer å omsette det i gode løp også.

– Velde – 04.10.12Albufeira

2012 Posted on 01 Apr, 2012 13:41:26

Jeg befinner meg for tiden utenfor Albefeira, Portugal på Alfa Mar Beach and Sport Resort. Første uken er gjennomført og enda en god uke står for tur for jeg vender nesen hjemover igjen. Faktisk er det slik at omtrent halve friidretts-Norge befinner seg her nede nå. Jeg vet ikke om vikingene noen beleiret Portugal, men dette må utvilsomt være den største invasjonen av nordmenn på lang, lang tid. Jeg følte kanskje at Velde-Camp II var et passende navn også på denne leiren, men det er vel gjerne å gå for langt(?).

Selv om det er litt vel kaotisk i matsalen om dagen, er heldigvis området stort nok til at alle får trent det de planlegger. Nytt av året (sies det, jeg har aldri vært her før) er en fin rundløype med grus som jeg har klokket inn til 2,27km. Denne er veldig bra å løpe intervaller på. Temperaturen er også noe mer behagelig enn i Sør-Afrika hvor jeg var i januar/februar så alt i alt innbyr stedet til mye og god trening. Status for første uken er 165 km inkludert 50km terskel, en sprintøkt, en bakkeøkt og en baneøkt, samt to styrkeøkter. Ting flyter bra om dagen og jeg begynner så smått å glede meg til sesongstart.

Etter Sør-Afrika roet jeg ned en ukes tid før jeg gikk tilbake til normal trening igjen. Ting har gått stadig bedre også hjemme, men de virkelige løftene får man utvilsomt når man kan konsentrere seg om èn ting, nemlig å trene. Som mange av dere sikkert vet, jobber jeg i dag som juridisk rådgiver for Haugesund Sparebank. Haugesund Sparebank er også min hovedsponsor og jeg har vært utrolig heldig som har fått en så fleksibel arbeidsgiver. Hos dem slipper jeg å ha et stemplingsur å forholde meg til, men kan legge opp dagen slik det passer meg og min trening best. Å føle en genuin støtte fra arbeidsgiver gjør at jeg kan dra på treningsleirer med god samvittighet. Dette er noe jeg setter veldig stor pris på. Når dette er sagt, så er det likevel ikke til å komme bort fra at det kan bli lange dager hjemme selv med jobb. Trening, jobb og så trening igjen rett etter jobb gjør at jeg er på farten i 10-12 timer i strekk. Å da få muligheten til å reise vekk for å trene, spise og sove et par uker i ny og ne er derfor alltid kjærkomment.

I går kveld spanderte Gular buss til, og middag på Algarve Shopping for alle som ville bli med enten du er tilknyttet klubben eller ikke. En meget gavmild og hyggelig gest fra Bergens-klubben. I dag er det stort sett rolig trening for de fleste og avslapping med fotball på tv og behandling av trøtte bein. God påske!

– Velde – 01.04.12Påfyll fra Craft

2012 Posted on 11 Mar, 2012 19:14:12

Jeg er så heldig å være sponset av Craft. Craft har vært med helt siden 2005. Den gang var de relativt ferske på markedet, men nå har de vokst til å være en stor og god leverandør av sportstøy av høyeste kvalitet. De har en evne til å hele tiden fornye seg og komme opp med veldig funksjonelt treningstøy enten det du driver med løp, sykkel eller ski. Nå som jeg er hjemme igjen fra Sør-Afrika må jeg pakke meg litt mer inn igjen (selv om det skal sies at det er veldig fine og milde treningsforhold i Haugesund om dagen).

Her er noe av tøyet jeg fikk tilsendt en stund tilbake.

Den siste jakken her er ekstremt god. Den heter Elite Run Pace Jacket er perfekt for Haugesund vår-vær med vind og regn. Den takler regn og vind veldig bra samtidig som den puster bra og ikke blir klam. Anbefales på det sterkeste!

– Velde – 11.03.12Camp Velde 2012

2011 Posted on 04 Feb, 2012 15:44:34

Jeg er for tiden i Potchefstroom i Sør-Afrika. Her har jeg vært i drøye 10 dager nå og skal være her frem til 14. februar. Tre gode uker med mye trening og fokus på restitusjon. Normalt ville jeg ha ønsket å dra ned i begynnelsen av januar, men av diverse årsaker ble det til at jeg ventet på Tjalve-gjengen som skulle ned.

Jeg hadde imidlertid en fin treningsuke på Tenerife i begynnelsen av januar hvor jeg reiste med Vidar Dahle, Kristoffer Janson og Jonas Dalland fra Gular. Tenerife er ikke noe eldorado for distanseløping, men det fungerte greit for en ukes tid og jeg møtte også andre mellomdistanseløpere der nede fra andre land. Det viktigste var å komme til varmen og få fokusere skikkelig på trening. Jeg løftet meg ganske mye på trening på dette oppholdet og fikk en fin formutvikling.

Tjalve-gjengen jeg er i Potch med er Stian og Tonje Flo, Audun Nortveit og beistet fra Grimstad, Hans Kristian Fløystad. Sammen utgjør vi Velde-Camp 2012. Ingen fra Tjalve protesterte på det navnet. Vi bor i et gjestehus ca. 300m fra universitetsområdet som utgjør treningsplassen vi boltrer oss på. Her er det blant annet to 400m-gressbaner med oppmålte linjer og finklippet, hardpresset gress i tillegg til veldig mange store cricket, rugby og fotballbaner. I tillegg finnes det en terrengløype med litt mer ujevnt gressunderlag på 2,3km og selvfølgelig mange fine og lange grusveier vi kan løpe på. På området finnes også et stort treningssenter med alt man kan ønske seg av møller, sykler, treningsapparater og, som jeg setter pris på, skikkelige bassenger for vekselvis is- og varme bad. Dersom man har behov for å trene på tartan så ligger denne banen ca. 2,5km fra universitetsområdet.

Grunnen til at jeg i år ikke drar til Dullstroom er rett og slett fordi jeg kjører det litt mer safe i år. Dullstroom ligger på 2100m og i fjor vinter fikk jeg ingen respons på høydetreningen jeg gjorde. Det har nok en sammenheng med en sliten kropp fra året før og ettervirkninger etter kyssesyken, men jeg velger likevel å være litt mer forsiktig i år. Potch ligger på 1300m. Man kan kjenne litt til høyden også her, men det er vesentlig forskjell fra Dullstroom. Jeg er spent på å se hvordan dette slår ut. Faktum er uansett at Potch er et yndet sted for veldig mange av verdens beste distanseløper (og andre disipliner). Nederland, Belgia, Frankrike, Storbritannia, Polen, Tyskland etc har i mange år brukt dette stedet. Av distansenavn kan jeg nevne bla. Mo Farah, Jennifer Meadows, Bram Som, Adam Kszczot Marcin Lewandowski og Medhi Balla. De tre sistnevnte er fremdeles her. Jeg får uansett dra konklusjonene rundt å dra til Potch i ettertid, men det jeg har sett så langt er veldig, veldig bra. Vi har gjort fint lite den tiden vi har vært her, men i går hadde vi en roligere dag hvor vi benyttet anledningen til å dra til en løvefarm.

Ellers har jeg fått trent bra i høst/vinter. Jeg hadde en uke i Malaga i slutten av oktober (kombinert familietur/treningsleir) og har så langt bare hatt et sykdomsopphold før jul. Jeg er ikke helt der jeg ønsker å være enda, men det går stadig fremover og jeg perset med 6 sekunder fra i fjor på en lokal terrengkarusell i begynnelsen av januar. Nå skal jeg slappe av et par timer før det er klart for dagens andre økt. Først litt terskeltrening og så avslutte med noen raskere 200-metere.

Velde – 04.02.12 –Lang sesongpause

2011 Posted on 09 Oct, 2011 13:20:38

Lenge siden forrige oppdatering nå. Svært lenge siden. Min dårlige samvittighet har tynget meg lenge, men jeg har vært opptatt med andre ting. Strengt tatt har det ikke vært så mye å skrive om heller.

Jeg hadde troen på at ting skulle gå mot det normale igjen i sommer, men som i fjor kom jeg veldig dårlig ut. Jeg hadde klart å holde meg sykdomsfri gjennom hele vinteren, men pådro meg en lett forkjølelse et par dager før åpningsstevnet på Bislett 19. mai. I etterpåklokskapens tegn er det lett å si at jeg burde droppet dette løpet, men det er lettere sagt enn gjort når det kribler i beina. Jeg gikk så videre til å løpe to 1500-metere den påfølgende uken, med elendige resultater. Etter dette slo forkjølelsen ut i sykdom. Jeg måtte derfor roe ned en stund før jeg forsiktig prøvde å trene meg opp og finne formen til Bislett Games. En god uke før BG stemte endelig ting veldig bra på trening igjen og at formen var stigende viste jeg også på BG med 3,43,18 og deretter ved å løpe 1,51,91 på Tyrving-lekene helgen etterpå. Men så var det slutt igjen. To dager etter Tyrving ble jeg sengeliggende i to dager igjen og jeg mistet nok en uke med god trening.

I begynnelsen av juli dro Kjetil Angeltvedt, Vidar Dahle, Erling Askeland og jeg til Leuven i Belgia på 17 dagers treningsleir/ konkurranser. Planen var at jeg skulle bruke denne leiren med noen innlagte løp (som trening) til å spisse formen inn mot en god formtopp i slutten av juli. Mine sykdomsproblemer i mai/juni gjorde imidlertid til at leiren fikk et noe annet innhold. Nå måtte jeg bruke leiren til å trene meg opp til normalt nivå igjen. Jeg løp en ok 3000m, en håpløs 1500m og brøt siste løpet. Det gikk opp for meg her at det ikke kom til å bli noen VM-tur i år. Jeg vurderte å avslutte sesongen allerede her, midt i juli måned, men vi fant ut at vi hadde en snau måned frem til NM, så jeg skulle trene meg gradvis opp frem mot dette. Resultatene på trening ville seg imidlertid ikke. Til tross for noen ok økter en gang i blant, så var den gjennomgående trenden at jeg var tung. Avgjørelsen om å trekke meg fra NM, og avslutte sesongen, ble tatt kun to dager før NM startet. Det var en vanskelig avgjørelse å ta, men i ettertid lever jeg godt med dette. Når kroppen ikke spiller på lag, skal man heller ikke presse den (selvnotis til deg selv Morten, lær dette!).

Fotograf: Line Langhelle

Fotograf: Line Langhelle

Fotograf: Line Langhelle

Jeg har nå hatt min lengste sesongpause noen gang. Dette håper og tror jeg er helt nødvendig. Faktum er nemlig det at jeg sist vinter ikke klarte å absorbere treningen like godt som tidligere år. Jeg fikk heller ingen respons på høydetreningen sist vinter. Vi tror dette er noe som henger igjen fra kyssesyken i 2010. For å gi kroppen skikkelig god hvile trente jeg derfor veldig moderat de siste syv ukene. Mer spesifikt vil det si ca. 14 økter siden 10. august.

Dette passet for så vidt fint inn akkurat i denne perioden av rent praktiske årsaker. Den 10. september giftet jeg meg nemlig med min kjære Ingrid som jeg har vært sammen med i snart åtte år. To dager senere dro vi på bryllupsreise til Thailand. Vi var først fem dager i Bangkok før vi fløy videre til Phuket hvor vi tilbragte 13 dager på to forskjellige hotell.

Thailand er virkelig smilets land. Jeg har aldri opplevd maken til service noe sted. Man kan bo og spise som en konge for en slikk og ingenting. Shopping i Bangkok er helt utrolig. Masse kulturelle severdigheter overalt, flott vær med stabile 28ºC og nesten like varmt i sjøen. Og 60min sportsmassasje til 80kr er heller ikke feil. Bare sørg for å sjekke at ”Friendly thai massage” ikke er ”too friendly”… Alt i alt er dette det beste landet jeg noen gang har vært i!

Jeg har nå gjennomført mine første syv dager i av oppkjøringen til 2012-sesongen. Det har vært deilig å starte opp igjen, selv om formen er heller skral og jeg er stiv og støl etter hver økt. Det går nok en god måned før jeg er oppe i normal trening igjen. Denne lange pausen har gjort meg godt og jeg har nytt hvert sekund, men nå er det tid for å brette opp armene igjen. Lykke til med treningen i vinter gutter!

9.10.11 – Velde –Sesongen nærmer seg

2011 Posted on 13 Mar, 2011 15:26:58

Da var vi allerede kommet til mars måned. De første vårdagene har allerede begynt å gi tegn fra seg og om drøye to måneder er vi i gang med sesongen. Når man starter oppkjøringen til en ny sesong på høsten, føler man at man har all verdens tid å trene på. Men før man vet ord av det står man på trappene til en ny sesong. Jeg for min føler jeg har fått trent veldig godt i vinter, men enda er det ting som må forbedres. De neste to månedene er derfor veldig viktige. Nå skal det kjøres på med (fortsatt) god mengde, bakketrening og etter hvert også banetilvenning og mer konkurransespesifikke økter.

Når jeg sier ”nå” så mener jeg fra og med to uker frem i tid. Først må jeg gjøre meg ferdig med høydeoppholdet i Sør-Afrika. Den første av to uker er unnagjort og fasiten viser 182km, mange terskeløkter og en baneøkt på gresset. Av diverse årsaker blir det bare to uker i høyden denne gangen. Normalt venter til fem-seks dager før jeg starter med intervalltrening i høyden, men denne gangen gikk jeg inn på dag to. Litt tyngre enn normalt, men det har gått fint. Denne gangen er jeg her med Bjørnar Kristensen, Asle Tjelta og min trener Erling Askeland. I motsetning til januar hvor vi hadde en del regn, har vi så langt hatt drømmeforhold med sol og 25 grader.

Siden forrige opphold har jeg hatt fem uker hjemme med god, noe mer intensiv trening (for å dra utbytte av høydeeffekten). Helgen før avreise hadde jeg meg også en helg med langrenn. Første gang siden 2003. Tok litt tid før jeg kom inn i det igjen, men det ble en bra helg med mange timer på ski. Ganske stiv og støl de påfølgende dagene.

I tillegg fikk jeg med meg gull på 3000m og sølv på 1500m under innendørs-NM. NM var en fin opplevelse. Til tross for mye og hard trening klarte jeg å sette mitt preg på begge løpene ved offensiv løping. Jeg følte meg sterk, men ikke hurtig. 3000m var helgens viktigste distanse for meg denne helgen da det er den som sier mest om, og samsvarer best med, treningen jeg har gjort så langt. 8,24 kostet veldig lite. 1500m gikk unna på 3,51. Solide innendørs-perser på begge distanser. Det var også fantastisk å kunne konkurrere i en skikkelig hall og innen de neste ni månedene har vi mange flere lignende haller disponibelt til bruk. Èn av dem i Haugesund. Den skal etter planen stå klar i november. Jeg gleder meg.

Bilde fra kondis.no

Sesongen nærmer seg som sagt med stormskritt og for min del handler en del av oppbyggingen å søke inspirasjon for å bygge opp troen på gode resultater. Jeg får inspirasjon fra mange steder. Jeg ser på gamle løp av meg selv. Jeg ser på andres løp på youtube. Jeg ser sportsfilmer. Den kanskje, beste inspirasjonen føler jeg likevel kommer fra personer jeg kjenner selv. Særlig blir jeg inspirert av personer som, (særlig) tross motgang, får betalt for mange års tålmodighet og god trening. I fjor var Ingvill Måkestad, Bjørnar Kristensen og Sindre Buraas gode eksempler på dette. Bjørnar er den jeg kjenner best av de tre og vi er også faste romkompiser på stevner og mesterska, slik som i EM i Barcelona i fjor. Etter mange internasjonale mesterskap med stang ut og et par sesonger som gjerne ikke har vært helt etter hans ambisjoner, var det utrolig gøy å se den gleden han viste da han for første gang gikk videre til en internasjonal finale. Veldig inspirerende. Therese Johaugs tårer ti meter før målstreken på 30km i VM nylig var også utrolig inspirerende. Å søke inspirasjon til å ville ta ut det maksimale er viktig i friidrett. Hvis andre kan flytte fjell, hvorfor ikke du? Husk at halve resultatet sitter mellom ørene. Det handler om å tørre å drømme.

Bilder hentet fra kondis.no

Velde – 13.03.11Avtale med Møller Bil Haugesund

2011 Posted on 16 Jan, 2011 14:44:26

For knappe to måneder siden inngikk jeg avtale med Møller Bil Haugesund i forbindelse med kjøp av ny bil. Jeg er stor fan av Audi. Frontene på Audi er, etter min mening, noe av det mest hissige man kan oppdrive på markedet.

Etter å ha kjørt en 98- modell Mitsubishi Galant det siste året med de diverse småproblemer en gammel bil fører med seg ville jeg nå ha en nyere bil som kjennetegnes av kvalitet i alle ledd. Det fikk jeg i min 2006-modell Audi A4 2,0 TDI. Jeg har prøvekjørt en del biler de siste årene, men da jeg prøvekjørte denne bilen bragte det en helt ny dimensjon av komfort. Med sportsseter, triptronic-system (automatgir, men med Formel-1 girspaker på rattet), sterk motor og et understell som suger bilen mot bakken var jeg frelst.

Audi var førstevalget av bil for meg uansett, men det hjalp likevel på å få til en fin sponsoravtale med Møller Bil Haugesund, noe jeg er veldig takknemlig for.

Møller Bil Haugesund fører for øvrig også Volkswagen og Skoda og har ellers et stor utvalg av andre bruktbiler. Se http://www.mollerbil.no/haugesund/ for mer info.

– Velde – 16.01.112011 – ny sesong

2011 Posted on 14 Jan, 2011 14:50:13

Første uke i høyden er unnagjort. Jeg er tilbake i Dullstroom, Sør Afrika for tre uker med full fokus på trening og restitusjon. Snøfrie veier og varmt vær er heller ikke å forakte nå som kong vinter har klinket til med en reprise av fjoråret hjemme i Haugesund. Været har imidlertid ikke vært det beste her nede heller. Temperaturen har vært fin, men vi har hatt en del regnbyger som har gjort grusveiene litt bløte og glatte. Heldigvis lager det ikke større problemer enn at vi har fått gjort all trening etter plan og været har også tatt seg opp nå.

Når jeg snakker om ”vi”, henviser jeg til Bjørnar Kristensen, Einar Bergem, Henrik Ingebrigtsen, Carl Waaler Kaas, Olav Lundanes og Ed Nicholas. De tre sistnevnte er orienteringsløpere. Carl og Olav er begge verdensmestere i orientering fra Trondheim sist sommer. Ed er fra Sheffield, England og driver idretten sin på et noe mer behaglig nivå. Henrik ankom Dullstroom i natt og overtar sengen til Ed som nå reiser hjem igjen. Ed fikk for øvrig et spennende/skremmende møte med et 150kg villsvin med store hoggtenner da han orienterte i skogen. Heldigvis kom han fra møtet uten noen konfrontasjon.

Det er lenge siden jeg har blogget nå. Høsten har vært hektisk. Det er på sin plass å spole litt tilbake i tid. Etter EM løp jeg to 1500m. Først i Gøteborg hvor jeg løp på 3,43,88. Her kom jeg veldig dårlig ut fra start da jeg stod igjen på startstreken grunnet det jeg trodde var en feil med startskuddet. Havnet sist etter 100m og løpet ble ganske rotete. Påfølgende lørdag, en uke før NM, løp jeg i Kessel, Belgia, men der ble tiden bare 3,45,84. Det var tydelig at formtoppen var over for min del. Grunnet sykdommen i starten av sesongen måtte jeg slippe veldig opp på treningen i juni/juli for i det hele tatt å finne formen. Treningsgrunnlaget i sommer ble rett og slett for tynt til å resultere i noen langvarig formtopp. I NM ble det bare bronse. Dersom jeg hadde vunnet for femte året på rad ville jeg blitt historisk. Irriterende at det ikke gikk slik, men slik sesongen hadde vært, var det veldig fortjent at Henrik vant.

Etter NM tok jeg tre uker ”fri” fra trening. Dvs jeg hadde 6 lette øker på tre uker. Fra slutten av september har jeg bygget meg gradvis opp igjen med vanlig høsttrening. Tilvenning til mengde og stadig mer intervaller. Jeg har trent bra og ikke hatt verken skader eller sykdom, men det har vært hektisk. Etter at jeg og min bedre halvdel flyttet hjem etter endte studier i sommer, hadde jeg mye stress og logistikk med å bo litt hjemme og litt hos svigers. I tillegg var vi på hus- og biljakt og jeg hadde begynt å jobbe som juridisk rådgiver for Haugesund Sparebank. Fra 1.november kunne vi endelig bo i eget hus, men nå begynte styret med å pusse opp og innrede huset. Det var to hektiske måneder og det var så vidt vi kom i mål med å ferdigstille huset før jul. Først på lille julaften kom siste bestilling i hus. Det var en Sportsmaster T600 tredemølle.

SPORTSMASTER

Jeg har inngått sponsoravtale med Sportsmaster. T600 er toppmodellen til Sportsmaster. Den veier 190kg og går opp til 25km/h. Det er viktig å ha en stor og stabil mølle når man skal løpe på slike hastigheter. Jeg er veldig fornøyd med møllen min. Stødig som et fjell, stillegående og enkel og bruke. Grunnen til at jeg valgte T600 var at dette var en mølle som jeg hadde prøvd før og som jeg visste var av meget god kvalitet. Nå slipper jeg å tenke på isglatte veier og medfølgende skadeproblemer. Noen mener mølleløping er for pyser, men jeg vil heller være pysete og skadefri enn å være tøff i trynet og skade meg på glatta. Mølle muliggjør den treningen jeg intensiteten jeg selv ønsker til enhver tid og jeg tror også mølleløping kan bidra til bedre løpsøkonomi og hurtigere stegfrekvens.

Sportsmaster fører det meste av treningsutstyr både til studio og privat bruk. Gode priser og kvalitet kjennetegner Sportsmaster. Selv skal jeg oppdatere treningsrommet mitt hjemme med frivekter, benker og matter når jeg kommer hjem fra Sør-Afrika. Ta en kikk på www.sportsmaster.no.

HAUGESUND TOPPIDRETTSGYMNAS

Som nevnt valgte jeg T600 fordi dette var en mølle jeg kjente til og som tilfredsstilte mine krav. Haugesund Toppidrettsgymnas har nemlig vært så snille å gi meg egen nøkkel til lokalene deres. Og der har de slike møller. Nå er det slik at jeg trener morgenøktene før jobb på møllen hjemme og så trener jeg etter jobb igjen enten på HTG eller i tunnelen vår (1,5km anleggstunnel med 400m tartan og resten asfalt). HTG har egen friidrettslinje. For unge friidrettsutøvere som skal begynne på videregående kan jeg anbefale HTG på det sterkeste.

Trenere fra Haugesund Idrettslag bidrar på treningsfronten i tillegg til at man har tilgang til topp moderne fasiliteter både inne og ute. Skolen har egen gymsal, stort styrkerom, møller, sykler, romaskiner etc. Når skolen da ligger sentralt plassert midt i Haugesund Idrettspark med kort avstand til løpestier, fotballbaner og tartanbane, kombinert med et (normalt) bra vinterklima ligger det meste til rette for de som ønsker å satse. Selv gikk jeg siste året av videregående på Wang Toppidrett i Oslo, men det hadde jeg ikke gjort dersom HTG hadde vært en realitet den gang. Se www.htg.vgs.no.

– Velde – 14.01.11Asics

2010 Posted on 26 Oct, 2010 22:06:09

Når det kommer til løp og løpsforberedelser har jeg visse rutiner. Noen vil si mange rutiner. Kanskje på grensen til overtro. Lykkesokker, krølle startnummeret, den maten, den drikken…Dumt? Ja. Innser jeg dette? Ja. Ønsker jeg å forandre på det? Tja…

Rutiner kan være en hemsko den dagen rutinene ikke kan følges, og slike situasjoner har oppstått. Min “overtro” er heldigvis ikke sterk nok til at jeg har latt meg vippe av pinnen og jeg har taklet dette greit. På den annen side gir rutinene, når de er på plass, meg en ekstra ro, trygghet og selvsikkerhet før løpene.

I 2004 kjøpte jeg et par Asics Cyberversus piggsko på G-sportlekene på Lillehammer. Dagen etterpå løp jeg inn til 1,54,93 på 800m og kvalifiserte meg til senior-NM for første gang. Pers med snaue to sekunder. Etter dette var det kun disse piggskoene som gjaldt. I seks og halv sesong løp jeg med disse og oppnådde mange fine resultater. Skoene ble spart på trening og kun brukt til løp. I sommer gikk det imidlertid mot slutten og det var på tide med nye sko.

Etter mye stress fikk jeg omsider tak i et par Asics Litening 3. To dager før EM-forsøket mitt! Skoene ble prøvd forsiktig dagen før løpet og de kjentes om mulig enda bedre ut enn de forrige skoene mine. Veldig lette og med god flex som ga en fin sprett i steget. Skoene er egentlig ment for sprint opp til 400m, men jeg liker stive såler som gir meg god respons mot underlaget. Dagen etterpå løp jeg 1500m i EM med nye sko. Jeg var frelst. Klok av skade skal jeg sikre meg et par ekstra før de går ut av produksjon. Så til alle som ønsker en lett og stiv sko, kan jeg anbefale denne på det sterkeste. Kul er den også!

Ellers er det hovedsaklig fire joggesko jeg veksler mellom på trening. Jeg løper faktisk en del med relativt tunge sko. Først og fremst fordi jeg vil ha litt ekstra demping når jeg trener mye mengde, men også fordi jeg liker den lette følelsen man får når man da løper i lette sko som DS Trainer og DS Racer. Kayano og Nimbus bruker jeg på rolige langturer. Trainer brukes til progressive langturer og Racer brukes til intervall. De tre førstnevnte er vel relativt like slik de har vært de siste årene, men Racer fikk seg en fin oppgradering i år. Den sitter bedre på foten og gir en mye bedre løpsfølelse enn tidligere modeller.

DS Racer

DS Trainer

Gel Kayano

Gel Nimbus

Se ellers www.asics.no for flere sko og annet utstyr.

– Velde – 26.10.10Dagens mann

2010 Posted on 14 Aug, 2010 23:20:26

Bildet trenger vel egentlig ingen forklaring. En godt fornøyd mann på hotellrommet. Henrik Ingebrigtsen klinket til med ny norsk junior og U23-rekord i kveld da han vant og løp på 3,38,61! En fantastisk prestasjon. Jeg bøyer meg i støvet.

Velde – 14.08.10EM i Barcelona

2010 Posted on 04 Aug, 2010 16:43:39

Etter en heller miserabel første del av sesongen med mange dårlige løp løsnet det endelig i Heusden, Belgia 10. juni. For første gang i år responderte kroppen slik jeg ville da jeg omsider kunne trykke på i siste halvdel av løpet. I 38 graders varme(!) løp jeg inn til 3,43,89 på 1500m. Dette var sesongbeste med ca. 6 sekunder. Senest to uker før dette løp jeg på 3,49 og deretter 8,23 på 3000m uken etterpå. For at jeg skulle få EM-tur i år, var uttakskriteriet bare at jeg dokumenterte form ettersom jeg tok A-kravet i fjor. Da jeg løp 8,23 en uke før var det lite som tilsa at jeg skulle dokumentere god nok form bare en uke senere til å få EM-billett. Mitt resonnement i den sammenheng var imidlertid enkelt. For noen år tilbake var persen min på 3000m 8,22. Jeg løp den gang 1500m på 3,45. Hvis jeg nå kunne løpe 8,23 på en dag hvor kroppen ikke fungerte, burde jeg fremdeles kunne løpe 1500m på 3,45-47. Sett at kroppen fungerte hakket bedre i Heusden, burde ikke 3,43-44 være umulig. Et annet moment jeg tok med meg inn den siste treningsuken foran Heusden var at jeg i lang tid har fungert bra på trening. Jeg har hele tiden visst at det bare var et spørsmål om tid før kroppen også skulle fungere i løp. Det var da ingen grunn til at den dagen ikke skulle inntreffe i Heusden.

Som sagt, så gjort. Jeg har hele tiden hatt troen på at jeg skulle stille bak startstreken i EM. Jeg er av den oppfatning at en positiv innstilling er viktig. Uansett. Dette gjelder alle livets utfordringer, og da også (for å ikke si minst) i idrett. Man må alltid ha troen på seg selv og at det man holder på med, kombinert med hardt, målrettet arbeid, vil resultere i at ens drømmer og mål går i oppfyllelse. Dette er klisjeer, ja, jeg vet. Men klisjeer har ofte mye sannhet i seg. En annen klisjee er at man alltid kan finne noe positivt i enhver situasjon. Jeg har valgt å ha en egen hjemmeside med åpen gjestebok. Tidvis kommer det innlegg av negativ art når personer ikke presterer som forventet. Jeg syns det er beklagelig at folk viser større engasjement når det går dårlig enn når det går bra, men samtidig mener jeg dette er noe man som friidrettsutøver må tåle og leve med. Vi bedriver tross alt verdens mest målbare idrett. I vår og sommer har også jeg fått min del av både saklig og usaklig kritikk. I en slik situasjon har man to valg. Og alt sitter mellom ørene. Man kan enten grave seg ned, begynne å tvile på seg selv, sin trening og sine mål. Eller man kan bruke kritikken for all det er verd, reflektere litt rundt den for å se om det finnes noen gode poeng og til slutt bruke kritikken som en kraftig motivasjonsfaktor til å slå kraftig tilbake og motbevise kritikerne. Ingenting smaker bedre. Og for å være helt ærlig, det å få seg noen slag i trynet både på og utenfor banen av og til, gjør at medgang smaker veldig mye bedre enn hva det normalt ville gjort.

Etter løpet i Heusden fikk jeg ganske tydelige indikasjoner på at jeg kom til å få en plass i EM-troppen som skulle offentliggjøres en uke senere. Jeg reiste hjem fra Belgia dagen etter løpet og trente fra mandagen av som om jeg skulle løpe i EM. Jeg trente veldig hardt den påfølgende uken. Mye kvalitet og nesten 150km. Jeg var sliten mot slutten av uken, men da jeg gradvis slapp opp på treningen i uken før EM og samtidig fikk en del massasje og mye søvn kom overskuddet. Øktene gikk veldig bra og jeg kunne reise til Barcelona mandag 26.7 med god selvtillitt.

Jeg ankom Barcelona ca. 2,5 døgn før jeg skulle løpe. Forsøkene tirsdag formiddag utgikk og det ble direkte finale onsdag kveld. Erling og jeg fant ut at vi ville satse på et opplegg hvor jeg ikke var nede i varmen og alt virvaret rundt EM lenger enn strengt tatt nødvendig. Dette viste seg å fungere meget bra. Vi bodde på et fint hotell som het AC Barcelona helt nede ved stranden. De andre landslagene som bodde der var Belgia, Slovenia, Frankrike og Israel. At Israel bodde der tok det en stund før vi fant da de ikke gikk kledd i landslagstøy. Samtidig fikk vi også svaret på hvorfor det konstant stod to pansrede politibiler utenfor hotellet med tungt bevæpnede vakter.

Dagen før løpet var jeg oppe ved Olympiastadion for å trene og for å gjøre meg litt kjent med fasilitetene. Jeg liker å varme opp på asfalt før løp for å få respons fra et hardt underlag. Dette var imidlertid ikke mulig der oppe da Olympiastadion ligger på en høyde med bakker opp og ned over alt. Oppvarmingsbanen måtte derfor duge. Noe som gikk helt fint både den dagen og på løpsdagen.

Løpsoppvarmingen måtte tilpasset noe pga lang tid i to call-room. Nå har jeg en rutine på dette også til senere. Jeg løp (dessverre) i det første av to heat. Heat-rekkefølgen blir avgjort ved loddtrekning. De fire første i hvert heat, pluss de fire beste tidene gikk videre til finalen. Det første heatet ble preget av rolig åpningsfart hvor hele feltet lå samlet i en stor flokk. Det var mye knuffing og roting på den første runden og for å unngå dette valgte jeg å legge meg bak. Jeg passerte 800m på ca. 2,03,7. Siste 800m gikk på 1,56,4. Siste 400m gikk på 57,0. Problemet var bare at de beste løp sisterunden på 53-54 sekunder. Der har jeg fremdeles en del å jobbe med. Jeg løp på 3,45,20.

Det første heatet var det sterkeste denne dagen. Av de fire som kunne gå videre på tid, var tre av dem fra heat 1. Siste finaleplass gikk på 3,42,40. Høyst overkommelig. I alle fall med jevn fart. Selv om det ikke ble finaleplass denne gangen er jeg godt fornøyd med løpet mitt. Dette var definitivt sesongens beste løp og enda et steg i riktig retning. Det var ellers en stor opplevelse å få løpe foran nesten 30.000 mennesker. Fra startskuddet gikk til man gikk i mål var det en eneste stor lydbølge som fulgte deg rundt banen.

Du kan se video av løpet her:

http://www.nrk.no/nett-tv/indeks/223389/

Her en annen video av løpet. Sett fra bortre langside:

<!–
WriteFlash('’);
//–>

Som jeg nevnte kan man alltid finne noe positivt i enhver situasjon. Det at jeg ikke gikk videre til finalen frigjorde ekstra tid til å oppleve Barcelona og ikke minst se mye god friidrett på Olympiastadion. Dagen etter løpet dro Henrik Ingebrigtsen og jeg på sightseeingtur i Barcelona.

Byen har virkelig alt. Her får du uendelige shoppingmuligheter, restauranter og nattklubber kombinert med flotte bygninger, høye fjell med utsiktspunkter og endeløse strender. I tillegg kan man se et rimelig bra fotballag spille her også. Jeg var veldig imponert.Planen videre nå er å løpe 1500m i Gøteborg og i Kessel, Belgia i neste uke. Denne uken må jeg derfor fylle på med litt trening.

Sagrada Familia

– Velde – 04.08.10Kyssesyke, Belgia og Tour de France

Vår 2010 Posted on 08 Jul, 2010 15:55:30

Det er på tide med en oppdatering. De siste månedene har vært veldig hektiske for meg. Etter at jeg kom hjem fra treningsleiren i Sør-Afrika var det full fokus på å komme i mål med master-oppgaven min. Den ble levert 1.juni og jeg kan herved kalle meg utdannet jurist. Fra høsten av blir det ut i jobb. Hvor det blir kommer jeg tilbake til senere.

Oppi alt stresset med fullføring av masteroppgave, jobbintervjuer, opptak av lån, husvisninger osv. skulle jeg konkurrere. Som de fleste nok har fått med seg, har ikke sesongen min vært særlig bra. Jeg opplevde at kroppen ikke hadde noe å trykke på med i siste halvdel av løpene. Jeg klarte ikke å løpe meg stiv og jeg klarte heller ikke å presse meg på åndedrett osv. Det var bare ett gir. Treningsøktene gikk imidlertid veldig bra og ut fra disse skulle jeg prestere omtrent på samme nivå som i fjor. Lenge trodde jeg de manglende resultatene skyldtes en stor totalbelastning i livet, men så fikk jeg omsider vite at det var kyssesyken som var problemet. Dette er jeg heldigvis kvitt nå, men jeg opplever fremdeles mye av de samme symptomene i løp vs. trening (selv om jeg fungerer noe bedre). Situasjonen er frustrerende i en sesong hvor EM i Barcelona er det store målet, men det at jeg har fått et svar på hvorfor kroppen er som den er, gjør situasjonen lettere å forholde seg til. Det finnes ingen fasitsvar på hvor lang tid det tar før kroppen fungerer 100% igjen etter kyssesyke, men jeg tar en dag av gangen og gjør det jeg kan for å få kroppen tilbake til normal tilstand så fort som mulig. Fokus har måttet skifte fra EM til å få kroppen frisk igjen. Det er førsteprioritet.

Nå har jeg vært i Leuven, Belgia i snaue to uker på treningsleir/løpsturnè. Jeg løp 3,49 på 1500m og 8,23 på 3000m de to foregående lørdagene. På lørdag er det en ny 1500m i Heusden. Jeg er her nede sammen med min trener Erling Askeland, Urige Buta, Asle Tjelta og Lars Erik Malde (Lee). Vi har leid et hus sentralt i Leuven med kort avstand til to store flotte parker/skoger. Leuven kan anbefales på det sterkeste som base på sommeren. Mange gode løp ”i området” og glimrende treningsforhold. Byen er relativt liten (diameter på ca. 2,5 km), men har flyst av spisesteder, butikker osv. Når den da ligger kun 25 min med tog fra Brussel skulle det være nok å ta seg til.

På søndag var vi innom Brussel for å se på Tour de France som hadde målgang her. Det var et kaos uten like, men det var vanskelig og ikke la seg imponere av rammen rundt arrangementet. Selv plasserte vi oss bak målområdet hvor alle utøverbussene stod fordi vi nok fikk sett mer til rytterne der i motsetning til å se dem suse forbi i løpet av fem sekunder. En spennende dag.

Totalt kaos rundt Lance Armstrong utenfor utøverbussen.

-Velde- 08.07.10Treningsleir i Afrika igjen

Vår 2010 Posted on 29 Mar, 2010 14:22:33

Påskeferien er her og som så mange andre befinner også jeg meg på treningsleir. Jeg er tilbake i Dullstroom, Sør-Afrika igjen for et tre ukers høydeopphold. To av ukene er allerede gått. I motsetning til i desember da jeg kun reiste sammen med Jens Munk Nielsen fra Danmark er vi nå en hel liten koloni. Jeg er her sammen med Bjørnar Kristensen, Asle Tjelta, Urige Buta, Dadafo Daghabi, Ahmad Muktar Adam, Erling Askeland, Inge Akerjordet, Anders Marcusson og Alexandra Norling. Anders er en svensk maratonløper og Alexandra er kjæresten til Asle. Alle har forskjellige kvaliteter og styrker som gjør at alle har noen rundt sitt nivå som de kan trene sammen med, samtidig som det setter en ekstra spiss på det sosiale.

Alle trener bra og viser god vinterform. Selv har jeg tilbakelagt henholdsvis ca. 150 og 180km de to ukene jeg har vært her. Resultatene på intervalløktene er bedre enn noen gang. Etter en særdeles utfordrende vinter i Bergen har det vært mange hindringer treningsmessig og få holdepunkter som kunne gi svar på hvordan jeg lå an i forhold til fjoråret. Å løpe på ukalibrerte møller hjemme i Norge sier ikke så mye om hva man er i stand til å gjøre ute på grus. Det har derfor vært veldig tilfredsstillende å komme ned til varmen og få bekreftet at ting går riktig vei.

Bjørnar Kristensen og meg i gang med 2*10*300m

I forhold til forrige opphold i desember trener jeg nå noe mer intensivt. Dvs at jeg har et noe større innslag av kortintervaller. Volumet på øktene er likevel bra og jeg har enda ikke vært høyere enn 7 i laktat. Jeg tror det er viktig å gradvis venne seg til større laktat utover våren. Dette betyr ikke at man ikke kan ha relativt god fart på intervallene. Alt har med sammensetningen av drag og pauser å gjøre. For å gi noen av øktene en ekstra spiss har jeg løpt flere av dem på gressbanen i Belfast som ligger 300m lavere enn Dullstroom. Ellers går det mye i fokus på isbad, massasje, god mat og søvn.

I høyden opplever man av og til kraftig tordenvær. Hvert år blir mange drept av lynnedslag. Da er det greit å ha oppvarming på tribunen.

Nå gjenstår syv dager med mye og god trening før jeg reiser hjem til, forhåpentligvis, snøfrie veier i Bergen før jeg helgen etterpå setter kursen til Tønsberg og NM Terrengløp. Dag fem etter høyden er normalt ikke særlig bra for min del, men det skal uansett bli greit å få konkurrert igjen. Det har vært lite av det i vinter.

PS: Et lite reisetips til folk som tenker seg Sør-Afrika. Sørg for at Visa-kortet ditt er et kreditt-kort og ikke et debet-kort eller ha et ekstra Mastercard. Ikke alle terminaler godtar debetkort. Da Buta og jeg ankom flyplassen i Johannesburg etter ca. 16 timers reise fikk vi ikke hentet ut leiebilen fordi tyveri-depositumet Hertz skulle holde av på kortet mitt ikke gikk igjennom. Først neste morgen da de kunne ringe banken fikk de ordnet det manuelt. Resultatet for Buta og meg ble pirattaxi (som Hertz fikset for oss) og en natt på hotell i Johannesburg. En irriterende erfaring, men likevel en erfaring rikere.

– Velde – 29.03.10NM-innendørs

Vår 2010 Posted on 26 Feb, 2010 09:50:37

Jeg er en person som liker å konkurrere. Jeg tror også det er viktig å få seg en god gjennomkjøring i form av konkurranser med jevne mellomrom. Man får gjerne et ekstra løft i treningsarbeidet av dette. Både fysisk og psykisk. Normalt pleier jeg å løpe 5 og 10km gateløp gjennom vinteren, men dette har dessverre ikke vært mulig i år. Bergen opplever nå den verste vinteren siden 1918. Mye snø og konstant veksling mellom minus- og plussgrader gjør det lite lurt å løpe fort utendørs.

Dette var grunnen til at jeg i år valgte å løpe NM-innendørs på Stange. Fokuset var først å fremst å få to gode gjennomkjøringer for å bøte på manglende gateløp. Planen som ble lagt var å gå ut i 3,45-fart på lørdagens 1500m og så se hvor lenge det holdt. Skulle gullet ryke på dette fikk det bare bli sånn. Av og til er det viktig å prøve noe nytt. Det er eneste måten å utvikle seg selv som løper. Farten skulle imidlertid fort vise seg å være et lite sjokk på kroppen da jeg ikke har ladet opp til dette mesterskapet. Muligens var det også i overkant ambisiøst å gå ut i denne farten alene i front i en hall som Stangehallen. Farten ble gradvis lavere utover løpet og jeg gikk rett og slett på en sprekk. Da Brøndbo gikk forbi på siste runden var det ikke stort annet å gjøre enn å sikre sølvmedaljen.

Utover kvelden skjønte jeg fort at planen om å få to gode gjennomkjøringer måtte forandres. Det som på torsdag kveld begynte med lett kløe i halsen og som utover fredagen og i forkant av lørdagens løp ble til hosteanfall, eskalerte nå til konstant smertefull hoste og tett nese. Det lureste hadde nok vært å droppe søndagens 3000m, men som sagt så liker jeg å konkurrere og det har blitt lite av det denne vinteren. Jeg bestemte meg for å konkurrere, men noen skikkelig gjennomkjøring kunne det ikke bli. Det var verken smart eller mulig. 3000m ble derfor et taktisk løp fra min side og etter forholdene var jeg fornøyd med å dra hjem med to sølvmedaljer. Hvor mye forkjølelsen spilte inn på lørdagens løp er vanskelig å si. Hovedgrunnen var at jeg gikk på en sprekk, men spørsmålet er om det hadde blitt sprekk dersom jeg var 100%. Det får vi aldri svar på. Jeg syns uansett det var gøy å få på seg piggskoene igjen og få et lite avbrekk i vintertreningen. Jeg syns også det er gøy at mannen med Norges flotteste steg, Brøndbo, ser ut til å finne tilbake til sitt gamle jeg igjen.

De to første dagene etter helgen ble det veldig rolig trening for min del. Dette var også den opprinnelige planen etter to løp, men det var ekstra viktig pga forkjølelsen min. Jeg måtte forskyve den normale treningen min èn ekstra dag denne uken, men nå har forkjølelsen sluppet taket med 99%. Gamle kjerringråd som søvn, c-vitaminer, varme klær og varm drikke viste seg nok en gang å være en vinner. Nå blir det fokus på å få trent skikkelig de neste to ukene før jeg forlater snøgropen Bergen til fordel for sol og varme i Sør-Afrika.

– Velde – 26.02.10Next »